(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Rákott káposzta
Potřebné ingredience
3/4 kg vepř.plec;
3/4 kg kysaného zelí;
2 -3 varné pytlíky rýže;
2 kysané smetany;
sůl;
pepř;
červená paprika;
česnek;
cibule;
majoránka;
trošku másla.
Postup přípravy
Vše vaříme zvlášť.Maso nakrájíme na kostky,
orestujeme na cibulce,
přidáme koření,papriku a dusíme asi 40min.
Dochutíme česnekem,přidáme máslo a nakonec vše i se štávou rozmixujeme.
Rýži uvaříme v osolené vodě.
Zelí dusíme na cibulce asi 40 min.
Nakonec na dno pekáče nebo varné mísy dáme půlku zelí,
pak rýži,
další je maso,
a nahoru zbytek zelí.
Rozetřeme 2 smetany a zapékáme v troubě asi 20minut.
Vhodná příloha:vařené brambory.
My jsme zvyklí nemít přílohu,je to i tak moc dobré.
Místo masa se dají použít klobásky a je to ještě lepší.
Rada: plec můžete mít umletou,ušetříte si práci.
Dobrou chuť.
orestujeme na cibulce,
přidáme koření,papriku a dusíme asi 40min.
Dochutíme česnekem,přidáme máslo a nakonec vše i se štávou rozmixujeme.
Rýži uvaříme v osolené vodě.
Zelí dusíme na cibulce asi 40 min.
Nakonec na dno pekáče nebo varné mísy dáme půlku zelí,
pak rýži,
další je maso,
a nahoru zbytek zelí.
Rozetřeme 2 smetany a zapékáme v troubě asi 20minut.
Vhodná příloha:vařené brambory.
My jsme zvyklí nemít přílohu,je to i tak moc dobré.
Místo masa se dají použít klobásky a je to ještě lepší.
Rada: plec můžete mít umletou,ušetříte si práci.
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Eva147
(upraveno)
5. 5. 2019, 10:01
Vařím podobně, pod názvem kološvarské zeli
P.A.V.L.A
(upraveno)
4. 5. 2019, 14:30
Petule13
(upraveno)
20. 4. 2013, 20:33
hmm, opravdu velká dobrota . Rozhodně již tento receptík patří k našim oblíbeným (i manža se olizoval).
dudney
(upraveno)
3. 5. 2019, 18:57
@Petule13
Děkuji , vařím pravidelně, a je to docela legrace jak lidem nejde dohromady rýže a zelí a přitom je to fakt dobré jídlo.
Nunný
(upraveno)
28. 10. 2008, 15:58
Skvělý recept !!! Něco úplně jiného a navíc neskutečně chutného. H.
dudney
(upraveno)
23. 5. 2009, 22:42
@Nunný
Haničko-děkuji za pochvalu taky nám to chutná.
PrachynskaMichaela
(upraveno)
22. 9. 2008, 16:50
DĚKUJI VÁM MOCINKY ZA INSPIRACI,PO DLOUHÉ DOBĚ DOBRÁ NABÍDKA K SNĚDKU
dudney
(upraveno)
15. 10. 2008, 17:08
@PrachynskaMichaela
Děkuji...
Gabogabo
(upraveno)
22. 9. 2008, 14:59
klasická koložvárska kapusta
dudney
(upraveno)
23. 9. 2008, 21:34
@Gabogabo
já to znám takhle...
Niiika
(upraveno)
22. 9. 2008, 14:55
Andrejka,mám na toto jedlo viac receptov a buď nebolo napísané,či ryža varená alebo surová,či kapusta varená alebo surová a pod.Teraz mi je to úplne jasné a idem po prvýkrát na to,hoci som ho chcela robiť už dávnejšie.Ďakujem za recept.je stručný a jasný . papá
dudney
(upraveno)
23. 9. 2008, 21:34
@Niiika
Veri,ja som si to doniesla z domova,zo SR....